Black cod med snabbpicklad asiatisk gurksallad och yoghurtssfär

Vilken dag! Jag fullständigt ryser av välbehag. Står och lagar mat med solen i ansiktet. Den värmer verkligen och plötsligt känns allt så himla lätt igen. Underbart.
Idag gör jag en rätt som blev till efter ett tips om två färger som blir väldigt vackra ihop. Som jag nämnt tidigare gäller det att hitta nya infallsvinklar när man inte vet vad man ska laga. Så snart jag såg vitt och grönt tog det inte lång tid innan bitarna föll på plats. Det var bara sätta igång. Om det var gott? Gissa! Man kan ju önska att luncherna såg ut så här varje dag.

Black cod med snabbpicklad asiatisk gurksallad och yoghurtssfär.

I botten lägger jag en asiatisk gurksallad med ingefära. På den syrade gurksalladen hamnar torsken och intill det en yoghurtsfär. Den gröna geleaktiga emulsionen på dill, gräslök och koriander blir ett trevligt tillbehör. Torsken som marinerats i sake, mirin, strösocker och miso kommer med söta toner. Gurksalladen är såklart syrlig efter någon timme i risvinägern. Yoghurten bara bygger broar och binder ihop allt i en slags symbios.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.