Champagne lemon slush – fredagsdrinken

Jag är en man som älskar bubblor av alla dess sorter. Visst föredrar jag bra champagne, men med tanke på hur ofta jag dricker mousserande vin är att uteslutande dricka champagne tyvärr inte ett alternativ. Sen finns det såklart Cava som är så pass bra att de absolut ligger i klass med champagne. Det beror lite på mellan vilka man jämför. Hemma hos oss blir det inte sällan mousserande vin före maten, till maten och efter maten. Det är bara typen av glas som byts ut. Ni skulle bli förvånade över hur god en brödig Bollinger i bourgognekupa är till en perfekt tempererad lax med en lite syrlig men smörig sås och nyplockad sparris. Bjud på champagnemiddag någon och prova. Fråga på systembolaget så får ni tips om vilken champagne som passar till vad.
Då de flesta redan tänt grillen och börjat drömma om kommande middagsbjudningar i trädgården tänkte jag idag göra en fredagsdrink som passar att servera till många. Jag ser framför mig en nyklippt gräsmatta, doften av grill, höga klackar, kulörta lyktor och överlag en avslappnad och bra stämning. Tjo och tjim. Somrigt.
I fredagsdrinken idag blandar jag en inte så brödig champagne (eller ett annat mousserande vin) med citron och socker. I en mixer med mycket is förvandlas sedan allt till en ”slush”. Det får därför bli namnet på kvällens drink. Champagne lemon slush. För att kunna göra denna drink rekommenderar jag att man har en riktigt bra och kraftfull mixer. Själv använder jag min nyinköpta Thermomixer som redan har blivit bästa vän med hela familjen.
En Champagne lemon slush är svalkande syrlig och har friska inslag av citron med lite sötma. Smakerna börjar kännas igen va? Jag tror det blir svårt att hitta en mer svalkande drink till sommarens stundande grillfester. Något att börja med medan solen fortfarande står högt. Trevlig helg!

Champagne lemon slush – recept 8-10 personer
4 ekologiska citroner
700 ml champagne (Pannier)
800 g iskuber
200 g socker

Skölj och dela citronerna (med skal) grovt och kasta ner i en mixer. Slå i champagnen och sätt på locket. Mixa sedan stötvis på högsta läget. Mixa i intervall ungefär 8-10 gånger. (Finns ”turbo-” eller ”pulseläge” använder jag det). Sila sedan av vätskan och släng skalen. Skölj ur mixern.
Fyll upp mixern med is, socker och citronsaften som silades av. Mixa tills isen förvandlat drinken till slush. Kontrollera gärna konsistensen vartefter. Stjälp upp och garnera med citronmeliss. Servera omedelbart.

champagne lemon slush

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.