Grillat och rykande hett direkt på gjutjärn

Ringde Sofia idag och bad henne hänga en flaska vin på cykelstyret. Hon muttrade först, men krävde inte mycket övertalning. Jag hade av någon anledning blivit väldigt sugen på något fajitasaktigt under dagen och varför inte en flaska vin till?  -Nä just det, och det är ju trots allt lillördag, även om jag sedan uppväxten även firar minifredag var och varannan torsdag. Resultatet blev att jag utnyttjade Sizlartallrikarna och serverade några grillade strimlor av nötkött, lammkotletter samt några hårdfrästa krispiga grönsaker som fått smaka smör. Allt upplagt på de heta faten som den senaste timmen upplevt 300 grader C. Som tillbehör fräste jag upp en handfull indiska kryddor i olja tillsammans med lite chili, lök, tomat och vatten. Denna röra puttrade på medan faten vilade i ugnen. Det är alltid roligt att servera något som både ryker, doftar och ser färgsprakande ut på samma gång. Det gäller att fånga vardagen. Glöm inte koriandern!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *