Lammrostbiff med ljummen tomat- och parmesansallad

Uterum idag igen. Vänj er! Jag blir snart tjatig. Det är säsong nu och för tillfället är det endast en meter snö som skiljer mig från grillen. Jag blev överrumplad och hann aldrig få den till rätt sida av huset innan det var försent. Stekpannan fick idag duga.
Kvällens höjdpunkt – Lammrostbiff med ljummen tomat- och parmesansallad. Tzatsiki vid sidan av. Och en ljuvlig ripasso, Soprasasso, som helt klart har blivit en ny favorit.
Jag steker på lammrostbiffen på hög värme för att få yta, lägger sedan en tallrik över den, medan den får steka på lägre värme tills känslan säger att den är färdig. Låt vila så köttet får suga tillbaka juicerna innan tranchering. En blandsallad har sedan en timme fått vila med olivolja och flingsalt. Jag steker på delade små tomater i olika färger som jag varma blandar ner i salladen. Bygg ett berg av salladen, lägg upp det skivade köttet. Middagen är serverad.

Lammrostbiff med ljummen tomat och parmesansallad – Recept 4 personer
4 rostbiffar av lamm
blandad sallad
5 msk riven parmesan (blandas ner i salladen)
tre olika sorters körsbärstomater
olivolja, smör, flingsalt, nymalen svartpeppar
Tzatsiki

lammrostbiffRipasso

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Här bastas det å äts varmrökt får kött 🙂 mums

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.