Bitter sweet Valentine – fredagsdrinken

Jag är egentligen inte så mycket för det där med ”dagar”. En dag, utöver räkmackans dag som jag försöker komma ihåg är alla hjärtans dag. Vi äter god mat, gör en fördrink och öppnar en flaska vin. Jag vet. Det låter som vilken fredag som helst, men kanske är det just därför jag gillar den. Jag vet att det egentligen inte är alla hjärtans dag förrän på söndag, men jag tänkte tjuvstarta lite. Det är så otroligt trist att fira saker på söndagar.
Jag tror att första gången jag uppmärksammade alla hjärtans dag var i högstadiet, ganska exakt i samma veva som jag träffade min första flickvän. En spännande tid. Jag minns fortfarande att jag från någon anonym fick en röd nejlika med meddelandet:
-”Vänner är främlingar man ännu inte känner.” Är faktiskt fortfarande lite nyfiken på vem ifrån den var? Det borde vara dags att kliva fram nu, det har gått 20 år. Är du rik? Risken är väl att du glömt? Inte jag, även om jag kanske inte direkt ligger sömnlös…
Jag diskuterade för ett tag sedan om det är samma sak att vara romantiker som det är att vara romantisk. Tidigare hade jag nog tänkt att det är samma sak, men insåg då att så inte är fallet. Jag gillar ordet romantik, hur det kan betyda så många saker beroende på hur man böjer eller använder det. Man kan romantisera, man kan gilla romantik, men man behöver för den delen inte vara romantisk. Själv är jag en romantisk romantiker som gärna romantiserar, inte sällan med inslag av naivistisk positivism. Ha ha! Japp, sådan är jag.
Förresten, undvik i helgen att pynta tallrikar och drinkar med gelegodis och annat rött skuret i hjärtan. Det blir så himla osexigt. Skippa den romantiska komedin i soffan. Filmer är för måndagar när livet saknar hopp. Ta i varandra istället. Hela tiden. Ät varandra. Dansa och skratta. Se varandra i ögon och se hur pupillerna växer. Det är romantik. Närhet är bäst.

Bitter Sweet Valentine – recept 1 drink
4 cl citronvodka
2 cl campari
4 cl sockerlag på ingefära och (röd) grapefrukt
2 cl citronjuice

(1 röd grapefrukt)
(färsk ingefära)
(2 dl vatten)
(2 dl strösocker)

Gör en sockerlag på 2 dl vatten, 2 dl strösocker, två ”tummar” grovt riven ingefära och en grovt hackad grapefrukt utan skal. Koka ner allt och låt sjuda försiktigt under lock i en kvart. Sila av och kyl sedan.
Skaka sedan samtliga ingredienser i en shaker med is. Sila upp i rejäla cocktailglas.

bitter sweet

bitter sweet

Thomas Karlstein

Thomas Karlstein

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.