Grillade ostron med tillbehör

Sofia fick idén att grilla ostron efter att ha läst eller hört att man kan göra så. Ostronen fick sällskap av finhackad schalottenlök, koriander utrört i olivolja, lite citronsaft och salt. Vi droppade även lite japansk soya direkt över själva ostronet. Ostronen läggs på ett riktigt hett halster och behöver ligga i ca 2-5 minuter. Man märker när saften börjar koka och skalen öppnar sig. Ibland ”poppar” de till och med till för att påminna dig och skalen öppnas några millimeter. Är de färdiga är skalen lätta att öppna. Försök att hela tiden hålla ”locket” uppåt så att vätskan inte spills ut i onödan. Om någon vätska återstår i ”ostronskalet” då ostronet har ätits upp, rekommenderar jag starkt att även surpla i sig denna och skölja ned med lite Cava eller Champagne. Var noga så att inga flisor ifrån skalen slinker med ner. Hur som helst, det här var bland det bästa jag har ätit denna semester. Ge det ett försök, även om ni likt Sofia inte alls har uppskattat ostron tidigare, man vill bara ha fler och ångrar sig genast att man inte köpte upp hela korgen. Då ostron grillas behövs inga verktyg. Prova!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.