Skagenröra med sikrom

den

Idag blev det skagenröra med sikrom till lunch. Efter att ha gått upp i ottan för den gemensamma höststädningen behövde vi en rejäl lunch. Det var bestämt att städningen skulle starta klockan tio – ”så att vi får sovmorgon!” När klockan ringde klockan nio slog det mig att jag och våra grannar har en jäkligt olik definition av sovmorgon. Någon kopp kaffe senare var vi dock på benen. Tänk även vad ett glas Trocadero kan göra för den sinnessvage. Vi krattade i ungefär en timme och upplevde att det hela tiden fylldes på med nya löv. Nu några timmar senare känner jag till och med igen gräsmattan från igår.
Hungrig gick vi efter städningen och handlade ingredienser till en skagenröra. Vi sa till grannarna att vi skulle in och äta varmkorv. Skagenröra vill man ju ha för sig själv. Skagenröran serverades på små pumpernickelbitar. Idag råkade jag ha sikrom hemma, detta är normalt inget jag har i min skagenröra. Gott dock. Jag vet inte hur många mumsbitar jag hann dra i mig innan magen sa ifrån. En kall öl till det hela gjorde att livet tedde sig ganska bekvämt. Nu väntar eftermiddagsmatiné. Tänk vilken tur man har att det regnar ibland.

Skagenröra (med sikrom) – Recept
400 gr färska räkor
2 dl majonnäs (helst hemgjord men Hellmans har en bra som är mer än godkänd).
1,5 dl creme fraiche
1 msk cognac
skuren dill
en liten skvätt citronsaft
(sikrom)

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Vadå, har du ätit upp all löjrom? 🙂

 2. Thomas Karlstein skriver:

  Jag äter inte löjrom. Jag konsumerar. Av ekonomiska skäl är jag därför tvungen att ibland nöja mig med sikrom istället. Sikrom är gott förstör inte det med att snacka löjrom nu!

 3. Vi konsumerade just löjrom på knäcke 🙂 slutet gott allting gott, nu blir det älgfile och rotfrukter i ugn 🙂

 4. Thomas Karlstein skriver:

  Jag leker pizzabagare. Efter den fjärde började svarta krulliga hår växa ut på ryggen. Fattar ingenting.

 5. Thomas Karlstein skriver:

  När får jag laga er älg då?

 6. ja, vi skulle ju komma överens om ett datum, när kan ni? 🙂

 7. Hej. Surfade runt på din blogg och blev väldigt sugen på panerad spätta med skagenröra! Mums.
  Sen håller jag med om det där med sovmorgon. Visst brinner man av iver att kasta sig ut på gemensamma aktiviteter klockan 10 en helgmorgon…
  /Roland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.