Vaniljpannacotta med blodröd hallonsås och mynta

Ikväll ska vi på fest, Wayne Scott fyller 50. Sofias föräldrar ska vara barnvakt och av tacksamhet har jag förberett middag åt dem. Till efterrätt blir det vaniljpannacotta med blodröd hallonsås och mynta. Såsen kokas på hallon, mörk rom, en skvätt portvin och farinsocker. Sedan mixas den genom ett fint filter som tar bort kärnorna och levererar en helt slät sås. En blodröd slät mustig hallonsås. Såsen är ganska syrlig men är en närmast perfekt kombination med den sötare vaniljpannacottan.

Vaniljpannacotta med blodröd hallonsås och mynta – Recept
Pannacotta
3 dl grädde
1 blad gelatin
3 msk socker
1 st vaniljstänger

Blodröd hallonsås
500gr frysta hallon
1/2 dl mörk rom
2 msk portvin
0,75 dl farinsocker

En kommentar Skriv kommentar

  1. Thommy Ottinger skriver:

    Äh posta en löprunda istället! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.