Basshunter – fredagsdrinken

Alltså. Det här är inte ok. Vi anlade för någon vecka sedan en altan på baksidan med bubbelkopp. Sedan dess har vi hållit oss ganska lugna, även så här i semestertider. Vi har dubbelbubblat snällt och mest till lugna luncher kört sommarprat från P1. Ingen ryggmassage efter klockan 23.

Tidigare tänkte jag länge att det första jag skulle göra vara att fixa ett par rejäla utomhushögtalare att koppla till förstärkaren i vardagsrummet. Målet var (och är) att en gång få sätta på ”PARTYMODE” och låta 11.2 systemet ljuda i vardagsrum och kök, i uterum och nu även vidare ut på bakbaksidan. Att på så sätt få berätta för grannskapet om vår existens.

En vänlig, men välment notis om att vi lever och andas. Typ: -”Hej! Här är vi. Hur har ni det, hörs det bra?”

Sedan lade jag det på is. Bara vår blotta närvaro (och några sena men ändå halvkyska nakendopp) verkar ha chockat grannarna mot vår tidigare helt outnyttjade sida av huset. Bara frågor som: -”Hur länge har ni bott här? Ganska nyinflyttade va?” När vi berättade att vi minnsann bott här i närmare ett decennium såg de lite förvånade ut. De nämnde något om någon nyligen urspårad fest i bubbelkoppen och sen var det inte mycket mer än så. Efter det ändå ganska hyggliga samtalet tänkte jag att jag kanske skulle vänta lite med att kasta upp två rejäla högtalare bara några meter från deras sovrum.

Nu har jag tänkt om. Den andra grannen intill, deras närmsta granne, har spelat något jag vet inte vad det är. Hela eftermiddagen. Deras ljudsystem som spelar med öppen altandörr fullständigt dränker min medvetet blyga lilla bluetoothhögtalare. Jag är inte van med sådant. Dessutom spelar de musik som jag varken vill sjunga, dansa eller ligga till. Helt odefinierbar. Tänk en annan parallell dimension av Billboard. För 20 år sedan. Man känner igen det som spelas på ett ungefär, men man kan samtidigt inte låta bli att undra om det andra bra, ändå inte fanns på den andra sidan av skivan.

Ni som känner mig vet att jag ganska direkt ställer till fest om det bjuds sol, bad, musik, god mat och dryck. Sommaren rymmer fortfarande många sådana tillfällen. Nu är det jag som ska jag googla utomhushögtalare och dricka fredagsdrink. I slutändan är det inte jag som kommer att få skulden. Eller just det. Jag får alltid skulden. Ett argument minst lika gott. Gott nog.

Fredagsdrinken rör jag ihop av vodka, nyplockade hallon, lime, lite sockerlag och en flädertonic. Lagom spartanskt så här en dag i solen. Kanske man ska kolla ut en i altangolvet nedsänkt utomhusbaslåda när man ändå håller på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.