Bellini – fredagsdrinken

Det här har jag varit sugen på länge. Den är i skrivande stund nyuppslagen och den sprudlar. Inte alls avslagen faktiskt, vilket jag också tvivlar på att den hinner bli. Jag har velat ha den som fredagsdrink länge och nu när det äntligen är säsong för persikor gäller det att passa på. Väntan är över och jag fullkomligt älskar persikor, nu gäller det att bara njuta av stunden som om det inte fanns någon morgondag. It´s time to Bellini!
Persikorna fick jag av Emilio i veckan, samma granne som var helt oförstående när jag ville att han skulle ta hem persikor åt mig i januari. Då var det tydligen något med att det inte var säsong? En petitess i sammanhanget menade jag, varpå jag fick den där intensiva italienska ”du-är-dum-i-huvudet-blicken” som bara Emilio kan leverera. Må så vara, men man kan ju inte gärna göra Bellini på vinteräpplen.
Visste ni förresten att om man gör Bellini så får man dricka ensam. Jajamensan. Så är det. Står det Bellini på brickan så gäller inga moralkakor. Inga deviser om rätt eller fel. Att Sofia är på tjejmiddag är därför helt utan betydelse och totalt oväsentligt i sammanhanget.
Precis som vanligt gör jag två. Jag börjar lite försiktigt med en och efter två står jag förhoppningsvis på en stol och dansar. Chansen är väl ganska liten att det blir någon dans på stolar just ikväll, men jag tänker ju knappast sätta mig i läshörnan med en kopp te och läsa korsord för det. Livet blir bara precis så roligt som man gör det. Kanske är det därför jag som oftast har jättekul?

Bellini – recept 2 drinkar
5 persikor
prosecco

MIxa persikorna helt släta. Lägg ner 4 tsk av purén i botten av ett glas och fyll upp med prosecco. Rör om. Toppa med lite mer prosecco.

bellini

peaches

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.