Big ass mofo räkmacka – historien om räkmackan

Tidigare har jag alltid gjort beskedliga räkmackor på tekakor eller polarbröd. Klassiskt men lite för svenskt, trist och Jante. Va f-n, ska man göra något ska det ju göras ordentligt. En ”big ass mofo räkmacka” ska vara belamrad med minst 200gr färska skalade räkor, bra majonnäs, ägg, sallad, gurka, rödlök och citron. Kanske lite advocado. Brödet ska gärna vara av levainetyp eller grekiskt lantbröd, skuret i tjocka skivor på diagonalen. Det ska vara grillat eller smörstekt och serveras medan det fortfarande är ljumt. Och inte sjutton dricker jag kaffe till. En big ass mofo räkmacka kräver sin öl. Gärna Sapporo Premium Lager.
Uttrycket ”big ass mofo räkmacka” har Nina myntat. Jag älskar uttrycket, det är just så den ska serveras.
På tal om räkmackor, min syster lever med en. Andreas heter han. Vi brukar med glimten i ögat kalla honom för ”fucking-jävla-shrimp-sandwich”. Tänk dig att du på din semester delar bord med Andreas och bland kanske hundra andra matgäster flera dagar i rad ser honom vinna drinkbiljetter på sitt namn draget ur en hatt. Kul att dinera med Alexander Lukas liksom. Ponera att du faktiskt vinner resan till London efter att ha uppskattat bollar i en burk i skyltfönster på Drottninggatan. På senaste resan min syster och Andreas företog hade de köpt en flaska rom som de gärna ville ha förbi tullen och hem hel. Jag föreslog att de skulle se till att romen hamnade i Andreas väska. Därmed skulle alla problem vara lösta. Vad händer? Jo, Andreas väska passerade tullen smärtfritt och väl hemma igen var romen välbehållen. Flaskorna och vasen i syrrans väska däremot hade både läckt och gått sönder. Sa ju det! Andra vinstlotter som räkmackan dragit är resor till fjällen och Brunei för att nämna några. Man kan nästan ana orden ”miljonte kund” i pannan på honom.
Andreas är en framåt kille som tar för sig och jobbar för att lyckas så enbart tur är det inte. Många vinster har även ställt krav på prestationsförmåga. Ta exemplet ”ny på jobbet”. -Vips, så var han månadens säljare, med de fördelar och belöningar som detta innebar. Ärligt talat. Jag är avundsjuk och samtidigt säker på att jag aldrig skulle delta i samma lotteri som du. Köpa min lott kan du få göra. Nästa gång önskar jag mig trisslotter, köpta av dig Andreas! Jag vill heller inte veta av något som ”-över tiotusen så delar vi.”
Grattis Andreas, för att du är den du är. Jag bugar och bockar, men passa er heta småflickor innan han fäller er med feta mäklarbrickor…

Big ass mofo räkmacka – Recept 1 person
200-250gr skalade färska räkor
25mm tjock brödskiva av levainetyp. Grillad eller smörstekt. Perforera den hårdare kanten så blir räkmackan enklare att få i sig.
Krispsallad
Majonnäs, mängd efter smak
ägg, skivat
smör
rödlök
gurka
citron

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Thomas Karlstein skriver:

  Den här var för dig Andreas! Rätta mig om jag har fel.

 2. Patrik Hermin skriver:

  Som vanligt så vattnas det.

 3. Du glömde resan till Nice som jag tog hem igår. All inclusive baby!!

 4. Sara Johansson skriver:

  kul att se din blogg 😀 fin och snyggt gjord

 5. Datingcoachen skriver:

  Det låter nästan som att du skulle kunna döpa om din kära vän, Andreas till ”Alexander Lukas” Han i Kalle Anka som alltid har en massa tur med sig hela tiden 😉 Skön blogg btw!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.