Coconut Ginger Lemon Drop – fredagsdrinken

Fredagen är ju här och med det fredagsdrinken – Coconut Ginger Lemon Drop. En skön liten rackare med bra smakkombinationer. En drink som passar perfekt i eftermiddagssolen på verandan, balkongen eller egentligen precis var man än sitter. Det är inte så noga, men sällskap är trevligt. Ginger Drop kanske är den mer klassiska versionen, men vad gör man inte för att flirta med sin fru. I den här variationen kan alla finna glädje.
KokosSofia har förresten var riktigt duktig idag. Hon har varit ute och sprungit, gjort armhävningar och sit ups. Att hon slog två flugor i en smäll och sprang förbi bolaget som ett litet delmål, ser jag mest som ett friskhetstecken. Man ska inte överdriva. Måttlig konsumtion är genomgående över flera områden att föredra. Med fyra flaskor bubbel i ryggsäcken blir dessutom träningen genast mer givande. Vem sa att man inte skulle blanda träning och alkohol? Jag kan då bara se det positiva. De extra kilona på ryggen gör ju nytta på flera sätt. Sofia ökar ansträngningen och vi har kallt bubbel när jag nu kommit hem från jobbet. Det blir win win för alla. Den enda haken är att även jag nu måste ut och motionera innan jag kan njuta drinkar i solen. Vi är en liten grupp som har dragit igång en tävling, där vi utmanar varandra att sett över hela veckan springa eller gå den längsta sträckan. Alla deltagare är riktiga vinnarskallar så det kommer absolut att bli tufft. Vägra förlora, aldrig tvåa på bollen, född som vinnare. Fast det är ju alla. Först i mål åtminstone en gång i livet. Nåja, jag ska kanske tagga ner lite. Idag är det fredag och de kilometerna jag inte hinner springa idag kan jag ju ta igen imorgon eller på söndag. Måndagen är inte heller uppbokad. Jag har ju hela veckan på mig. Jag ser inga problem. Trevlig helg!

Coconut Ginger Lemon drop – recept 1 drink
4 cl vodka
2 cl malibu
4 cl sockerlag på ingefära (se recept i den löpande texten nedan)
3 cl pressad citronjuice
(kanderad ingefära och citron som garnering)

Koka upp 2 dl vatten med 2 dl strösocker och ungefär 1 dl hackad färsk ingefära. Låt sedan sjuda i tio minuter. Ta av från plattan, kyl ner och sila sedan av.
Blanda sedan samtliga ingredienser i en shaker med is. Skaka om och häll upp i klassiska cocktailglas. Smaka gärna av med mer citron och sockerlag. Garnera med kanderad ingefära och citron.

Coconut Ginger Lemon Drop

Ginger Lemon Drop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.