Cutecumber – fredagsdrinken

Livets ekorrhjul spann på i rasande takt och plötsligt var det fredag igen. Helgen är här. I måndags kändes fredagen mest som en utopi. Nu är den plötsligt verklighet. Jag blir lika överraskad varje vecka.
Vad har hänt i veckan då? Jo, jag har motionerat som det så fint heter. Gör man det får man kondition och blir smal och snygg. Har jag hört. I spegeln lyser resultaten ännu med sin frånvaro. Gör jag något fel, det har ju snart gått en vecka nu?
För mig får frisksportargrejen ikväll fungera som ursäkt för att blanda en charmig fredagsdrink och laga god mat. Imorgon tänkte jag fortsätta, för att på söndag avsluta på liknande sätt. På söndag blir det dock ingen fredagsdrink. Det säger sig självt. Då heter det söndagsdrink.
Vi har denna vecka gjort tre pass. Det innebär att jag har två goda kvällar till godo efter den här. Igår när vi var ute och fisjoggade, så menade Sofia att vi i sommar, under kommande semester, ska ha som regel att varje vinkväll i trädgården först måste föregås av en löparrunda och ett pass i utegymmet. Först tänkte jag påminna Sofia om att regeln inte är ny, men hann precis stoppa mig själv. Knepet är att bara hålla med. Locket på-metoden har fungerat bra tidigare år. Vi skapar samma regel inför varje semester, bara för att efteråt inse att vi tagit ut vinkvällar på ”kredit” ungefär 25 dagar i rad.  Det är klart. Sofia ger sig under semestern alltid ut lite sporadiskt. Lite nytta gör det ju, men egentligen är det nog mest för att lura sig själv. Själv brukar jag klara mig undan med den ena dåliga ursäkten efter den andra. Det finns alltid en solbränna att bättra, en måltid att förbereda eller ett vin att  lufta.
Gin och fläder är erkänt bra tillsammans. Gurka och gin gör sig också bra ihop. Här är de tre ingredienserna kombinerade i en vårig fredagsdrink. En härligt grön Cutecumber. I större sällskap passar denna drink utmärkt som bål.

Cutecumber – recept 4 drinkar
2 rejäla saftiga gurkor
1 tumme skalad färsk ingefära (finriven)
1 citron (den pressade saften)
1,5 dl  flädersaft (blandad)
4 cl koncentrerad flädersaft
1 dl äppeljuice (Tropicana Cloudy Apple)
1,6 dl gin

Lägg in cocktailglasen i frysen. Se gärna till att alla ingredienser är kylskåpskalla. Annars går det bra med lite is i glasen.
Skiva gurkan grovt och ha ner i en mixer. Riv ner ingefäran.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Mixa tills allt är slätt. Sila sedan allt. Smaka eventuellt av med mer eller mindre gin. Ibland behövs kanske mer juice. Det beror ganska mycket på gurkornas kvalitet.
Servera i de kylda frostade glasen med is. Håll tillbaka skummet när drinkarna hälls upp. Garnera med lite citronzest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.