Flat line – fredagsdrinken

Jag tycker att det har blivit lite väl mycket puttifjuttdricka sista tiden. Det serveras rosévin, blandas ananasdrinkar och dricks bubblor ur glas med fot. Sofia har därtill tillfälligt stoppat all sabrering på grund av skaderisken. Sofia beter sig som en rastvakt i varselväst. Vad sa vi om att ta med sig jobbet hem? Kartonger med avhuggna flaskhalsar i tvättstugan är tydligen att betrakta som en säkerhetsrisk. Har ni hört vad tråkigt? Jag lever på kanten, är inte rädd för något och kan personligen snarare gilla att stå vid glasåtervinningen och beundra de renare snitten. -”Åhh, den där var perfekt, lagom med kraft den gången. Bra vinkel!”
När jag i förra helgen insåg att det saknades whisky hemma, men att barskåpet uppvisade rikliga mängder av Malibu och andra söta likörer beslutade jag att sätta ned mansfoten. Det där att visa min manlighet har alltid varit viktigt för mig. Jag gråter aldrig till en film, det blir mest action faktiskt. Nyser jag är det alltid med efterföljande tjohooo. Jag rapar alltid efter en öl, knakar med knogarna konstant, sitter ständigt med benen isär och och bor praktiskt taget högst upp i bastun. All kritik punkterar jag med att jag minsann vet bättre. Jag har tagit examen i livets hårda skola.
Som motvikt till den sista tidens fruktdrinkar ska vi idag skjuta flat line. Så länge man efteråt kan höra piiiipet ska det tydligen inte vara någon fara. Let´s flat line!

Flat line – recept 1 shot
1 del sambuca
ca 13 stänk tabasco (eller efter smak)
1 del tequila (silver eller guld)

Använd gärna kalla shotglas. Se även helst till att Sambucan är kall. Börja med lite sambuca. Slå sedan ner tabascon försiktigt. Låt dropparna rinna ner över baksidan på en sked. Gör till sist samma sak med tequilan. Servera direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.