Green Light Collins – fredagsdrinken

Så var det plötsligt helg igen. Känns skönt, även om jag inte kan låta bli att längta tillbaka lite till den förra, men ta det lugnt. Min tanke är inte att tjata vidare om gårdsmiddagen. Idag ska vi istället tala om OP-snubben. Jo, han heter så. I vilket fall här hemma. Vi sprang på honom för första gången på Vin- och délimässan i Karlstad tidigt i våras. Nu vet vi att han egentligen heter Calle Magnusson, även om vi inte kallar honom så. Med ett ord och två sammansatta kan han beskrivas lite som drinkarnas Iprenman. Man blir glad i hans sällskap. Att det där Calle står bjuds på sköna drinkar och goda tilltugg har vi vetat ett tag. Gissa därför om vi blev extra glada där på gårdsmiddagen, när det visade sig att det var just Calle med vänner som stod och slingade fördrinkar. Vi gillar OP-snubben. Calle.
Drinken som de bjöd på var en lantlig och sötsyrlig historia som för tankarna till en sommaräng. Mannen bakom drinken är bartendern Johan Sjödin. Han kallar den Green Light Collins och jag snor den rakt av. Namn, recept och rubbet.
En Green Light Collins består av O.P. Anderson, sockerlag, citronjuice och ängssyra. Ängssyra är inget man bara springer på i hyllan mellan persilja och dill, men om man frågar snällt i en bättre livsmedelsbutik, vidgar valpögonen och har lite framförhållning så tar de säkerligen hem det åt er. Det fungerade för mig, även om jag misstänker att det inte var just valpögonen som gjorde det. Jag beställde över telefon.
Om ni följde min uppmaning tidigare i veckan så sitter ni nu med ett rejält knippe ängssyra och en kyld O.P. Anderson. Dags att blanda sig en skön drink och göra helg!

Green Light Collins

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.