Hot buttered rum – fredagsdrinken

Välkommen kära helg! Solen skiner och livet känns ganska behagligt faktiskt. Harmoniskt på något vis. Idag har varit en produktiv dag, men samtidigt har den varit otroligt avkopplande. Kul med en kombination av de två sakerna, inte så ofta man kan känna så. Bara en sak kvar – fredagsdrinken.
Idag tänkte jag försöka mig på något som jag verkligen tror på. En värmande romdrink gjord på mörk rom, smör, glass, kanel och andra juliga kryddor. Översättningen från engelskan blir så blek att den nog får behålla sitt utländska namn. Det blir en Hot buttered rum. Eller förresten – ”varm smörig rom” låter ganska ballt. Kanske kör på det istället?
Efter en lugn fredagkväll vankas det julbord med familjen på Bobergs matsal imorgon. Senare på kvällen, blir det ”Nobelmiddag” här hemma med några vänner. (Som vanligt kom inbjudan till den riktiga skivan bort med posten. Otroligt hur dålig postgången är här i Krusboda). På söndag blir det julskinkemacka igen.  Så när man lägger ihop allt så här lite i förväg så ser det ut som att den här helgen har potential att bli riktigt trevlig. Precis så som helgerna brukar te sig. Det gäller att leva upp när tillfälle bjuds.
Fredagsdrinken, den får heta Hot buttered rum ändå, är en julig drink som utifrån vad jag förstått är vanlig i England och USA. När man en gång har förberett ”smeten” är man bara en matsked och en romskvätt ifrån att kunna njuta Hot buttered rum ett flertal gånger. Jag blev mest nyfiken när jag hörde smör och glass. Det här ska bli spännande. Gott med en riktigt juldrink. Skål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.