In Grid – fredagsdrinken

Då var februari igång på allvar. Redan snart mitt i. Vad hände med månadsskiftet? Nu har det blivit dags att beta av den första av flera roliga saker som planerats sedan länge. Tidigt imorgon bitti drar vi till Karlstad Vin & Deli. Sveriges kanske bästa vin- och matmässa. Vi vet. Det har hunnit bli några stycken. Utöver dansbandsdyrkande husvagnsmänniskor väntar oss i Värmland två hela våningar med bara godsaker. Det roliga med just Karlstadsmässan är att det inte bara handlar om dryck. Här finns det bra och intressant mat också. Jag minns särskilt de delitallrikar vi satte i oss förra året för bara en spottstyver. Den rökta Scamorzan, vilken ost! Sen slinker det ju alltid med massa grejer hem också. Fönsterbrädan utanför hotellrumsfönstret brukar få agera kylskåp över natten om inte minibaren räcker till. Fråga i receptionen? Varför då?
Ikväll får vi sällskap av Troy, min syster och hennes man. Alla vill vi egentligen bara träffa systersonen, men idag har gästerna lovat att bjuda på mat, så det kändes dumt att börja selektera. Jag ser fram emot kvällen. Det ska bli jättemysigt. Kul också att de kunde låna vårt hus medan vi är borta.
Fredagsdrinken blir en ny variant på en gammal drink. Den är inte helt densamma, men smakerna påminner. Jag fuskar bara lagom. Drinken jag tänker på – Bitter Sweet Valentine, gjorde jag förra året inför alla hjärtans dag. Då hade jag bättre förberett med rekvisita och det är tveklöst en av de roligaste bilderna jag tagit. Idag är jag mer sparsam i min utsmyckning. Jag koncentrerar mig på de goda smakerna istället. Typ. Egentligen är jag liksom alldeles för upptagen med att bara njuta av vårsolen. Alltså. Vad är det för språk?
(Kära moster Ingrid. Du får ta drinken som en hyllning till dig, även om det kanske inte riktigt var tänkt som så från början).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.