Joint venture – fredagsdrinken

Vi var i Prag för någon vecka sedan. Jag, Sofia och Esther, som gjorde feijoadan.
När jag reser väljer jag helst nya ställen varje kväll. Sofia och Esther känner nog lika. Trots detta var det omöjligt att hålla sig borta från det som blev VÅRT ställe. La casa Argentina. På La casa bjöds det på stora köttbitar, malbec-viner, goda drinkar, och livemusik. Livemusik – bara det. Ok, gubbklockorna börjar ringa, men jag kan faktiskt undra hur man har råd, i egenskap av krögare, att inte ha livemusik? Gästerna vill ju bara inte gå därifrån och det är definitivt enklare att beställa en drink till om man kan göra det till sköna latinorytmer. Bara lyckan i att på främmande språk höra en låt som man plötsligt känner att man måste få luftsjunga till. Att man inte kan språket spelar just då mindre roll. Jag har väl heller aldrig sittdansat så mycket som i Prag. Mitt pelvis var efter tre kvällar så uttänjt av allt rullande att jag fick krypa upp ur sängen på morgnarna. Jag är fortfarande inte helt återställd. Rullandet sker ofrivilligt mest hela tiden. Ett par ”baila baila” så är höfterna igång igen i både tid och otid.
Vi hann även bli riktigt bra på sexhändigt. Piano ni vet. Det var ett ytterst smart drag att måla tangenter på barborden och de breda barstolarna nedanför kunde man skjuta ihop till en liten minisoffa där man satt på rad och hade bra utkik över allt som skedde.
Latinoförälskelsen har väl i och för sig pågått ett tag nu, men utan planer är ett mål fortfarande bara en önskan. Så nu har jag äntligen bestämt mig. För att bli mer latino har jag bokat kvällskurser så att jag inom kort kan behärska både reggeatonmoves och partyspanska. Några ord vet jag ju redan: -”Bailando, corazon, te amo, cerveza, grande, por favor, uno, dos, tres…”
Dagens fredagsdrink är inte så mycket latino. Mer svensk-böhmisk, som jag. Nu blev jag kluven. Nåja, jag har blandat den tjeckiska aperitifen Becherovka med 2015 års Glögg från Blossa och skakat med is. De finner varandra förvånansvärt bra. Baila vidare in i helgen nu. Vamos!

Joint venture – recept 1 drink
3 cl Becherovka
6 cl Blossa Earl Grey 2015
krossad is
lime
citron

Slå ned i en shaker med krossad is. Skaka ordentligt och garnera med lime och citron.

joint venture

joint venture

foi gras

champagne

klocktornet i Prag

hard rock cafe Prague

Gimlet

not a drink, an eat!

TV-tower Prague

3awesome

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.