Sgroppino al Limone – fredagsdrinken

Ha ha. Jag insåg precis att det inte är första gången jag sitter här och har fredagskänsla. Känslan har jag dock beskrivit så många gånger att jag tänkte hoppa över den biten. Nästan. Den är underbar.
Ikväll ska vi på examenskalas. En vän har tagit sin barnmorskeexamen och vi har blivit beordrade att stanna längst. Vilken ära. Partyanimals Karlstein har börjat göra sig i ordning och det har talats om att det ska serveras bubblor. Jag älskar bubblor. Fredagsdrinken idag är också byggd på mousserande vin. Sgroppino är en somrig italiensk drink baserad på Prosecco, citronsorbet och vodka.
Nu tänker ni att det är konstigt med en sommardrink i januari. Jag tänker att ni är inskränkta. Med tanke på att det fortfarande är ljust ute och jag är hemma från jobbet räknas det som vår. Vilken årstid kommer efter våren? Just det. Sommaren. Vi är alltså egentligen redan där. Januari eller inte. Dessutom har jag och Sofia konstaterat att vår sommar är mycket längre än många andras för vi har uterum. Den säsongen börjar redan med februarisolen. Så det så. Hoppas er Irish coffee smakar bra. Här är det nya tider.

Sgroppino al Limone – fredagsdrinken – recept 1 drink
3 cl vodka
3 matskedar citronsorbet
1/2 citron (det zestade skalet)
fyll upp glasen med Prosecco
mynta

Slå vodkan i ett flöjtglas. Fyll upp halvvägs med Prosecco. Toppa med någon slev av citronsorbet. Fyll eventuellt upp med mer Prosecco. Garnera med mynta och citronzest. Servera omedelbart. Får den stå för länge kommer den att dela sig.
Gör man till många på en gång kan man låta sorbeten bli mjukare och sedan varsamt blanda alla ingrdienserna i en skål. Slå sedan över i kanna och servera i glas. Låt gästerna pynta själva med citronzest och mynta.
Fotnot: Att myntan är slående lik basilika är bara en slump.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.