Vi var och åt på en medelhavsinspirerad krog igår och blev därför mer sugen på alla dessa röror som serveras till. Då det var söndag och lusten att bege sig till en bättre sorterad butik, blev spetten baserade på extra finmald nötfärs. Annars får de gärna vara av kalv, lamm eller varför inte i kombination. Undvik dock den vidriga, grovt färdigmalda färsen med lång hållbarhet som snarare har blivit regel än undantag efter köttfärsskandalen för några år sedan. Jag blandar min köttfärs med stark Ajvar, ägg, lite ströbröd, rödvin, chili eller sambal, vitlök och koriander. Salt och peppar efter smak. De olika rörorna som min son hjälpte till att knepa ihop, bestod bland annat av följande ingredienser, -fet yoghurt, grillad Aubergine, sambal, koriander, spiskummin, olivolja, chili, oliver, lök, tomat, vitlök, citron samt mynta. Självklart fick klassikerna Salsa de tomate och den grekiska Tzatzikin plats på bordet. Efter allt experimenterande tror jag att vi räknade till 5 olika såser vid serveringen. En höll till och med att bli kvar i kylen. Som sällskap kan det ha serverats något salladsblad till, men jag är inte säker. Gästerna verkade nöjda ändå. Grillat är godast.