Tisdagsdrinken – Gin och tonic pimienta rosa

Tisdagsdrinken ikväll mina damer och herrar kommer att bestå av inget mindre än en gin och tonic. Klassisk men utan att för den delen bli tråkig. Om än lite mer pepprig.
För någon vecka sedan var jag inbjuden till Svenska mästerskapen i GT. Sveriges bästa gin och tonic skulle koras. Varför jag var inbjuden som gäst får bloggen svara på, personligen hade jag hellre stått bakom bardisken. Har de inte läst en endaste fredagsdrink? Jag är en mästare även på gin och tonic. Har aldrig tackat nej till en och kommer aldrig att göra. Kan inte förstå varför det inte är jag som flyger till New York som nykorad GT-mästare?
Det är berättigat att fundera över hur en gin och tonic egentligen kan varieras? Hur långt får man sträcka sig utan att passera gränsen för att fortfarande få kalla det en GT?
Jag måste säga att jag blev positivt överraskad. De nya toniclanseringarna handlar mer om subtila undertoner av väl utvalda komplement, utan att för den delen överge tonicens idé. Man kan se det som olika personligheter av samma drink, att välja utav, efter humör. Jag tänker vara på olika humör hela kvällen. Varför har jag bestämt mig för att ta in en tisdagsdrink förresten? Jo,  för att jag kan och vill. Jag har aldrig brytt mig särskilt mycket om vad andra tänker och tycker, utan har bestämt mig för att leva nu. Och nu kände vi för en tisdagsdrink.

Gin och tonic med rosépeppar – recept 1 drink
6 cl (Bombay) Gin
1 flaska Schweppes Tónica pimienta rosa
nymalen rosépeppar

Fyll upp ett glas med is och en citronskiva. Slå över gin och fyll upp med valfri mängd tonic. Toppa med något drag av nymalen rosépeppar. Inte för mycket.

gin och tonic

gin och tonic

gin och tonic

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Fernando De Paz skriver:

    Välkommen till Norrköping
    för en god Gin tonic

    1. Thomas skriver:

      Tack! Bjuder ni? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.