Hemma igen efter några dagar och nätter i Rom. Som ni kanske såg i föregående inlägg var jag lite smått lyrisk. Det var med en lätt Rombaksmälla som man mötte det grå rusket hemma igen, men vad sjutton, det händer ju roliga saker hemma också. Nästa weekendresa bokades redan igår och imorgon väntar stor latinofest på söder. Ska bli skönt att få släppa loss lite efter de trevliga, men förhållandevis lugna kvällarna i staden dit alla vägar leder. Imorgon behöver jag i varje fall inte sittdansa.
Ikväll lagar jag gott italienskt, det kommer förmodligen bli mycket sådant ett tag framöver. Inte svårt att få matidéer i Rom. Innan dess en fredagsdrink såklart. Kvällens fredagsdrink kom över mig, när jag satt på trappavsatsen där jag satt i Rom. Nedanför mig löpte den strandpromenad vilken Bond häromsist bestämde sig för att ”parkera” sin bil bredvid. Jag tänker mig en Vodka Martini green. Skakad såklart.
Vodka Martini green – recept 1 drink
4 cl vodka
1 cl martini (extra dry)
1 cl citronsaft (färskpressad)
1 cl flädersaft (koncentrerad)
175 g gurksaft
175 g citronsockerlag
30 g Sosa Proespuma cold
Blanda gurksaften med sockerlagen. Tillsätt proespuman och kör runt allt i någon minut med en stavmixer. Häll ned allt i en sifon, kör i 2 gräddpatroner och låt sedan stå kall i kyl i ca 2 timmar. Skaka om någon gång under tiden. (Blandningen räcker till minst 8 drinkar).
Blanda vodka, martini, flädersaft och citronsaft i en shaker med is. Skaka och häll upp i små glas. Toppa med skummet på gurka och citronsockerlag direkt ur sifonen. Servera din Vodka Martini green omedelbart.
Gurkskum! Gurka!