7th heaven – fredagsdrinken

Tillhör du en av de stackare som behövt jobba idag? Bittert, jag förstår. Nåja, det är över nu. Slå dig nu ned i en skön stol och låt någon annan få passa upp. Det är dags för fredagsdrinken.
Japp. Sedan förra inlägget har jag nog inte gjort något annat än just ingenting. I solen. Då det har varit ledigt höll jag nästan på att glömma. Puh!
Dagens drink har en kompis tipsat om. Han sa att det var en ”7 and 7”, men efter lite googlande, så är jag rädd att den gode Alexander, som annars vanligtvis har exceptionellt god koll på rusdrycker, kanske har misstagit sig något? 7 and 7, seven and seven eller seven on seven som vissa säger, innehåller enligt flera källor inte Southern Comfort som jag trodde, utan Seagrams 7 crown (whiskey). Med tanke på drinkens namn är detta också mer logiskt. Jag tänker dock inte ändra på något i den drink jag har fått lära mig att göra. Den är alldeles för god som den är. Tänk er Piggelin fast i drinkform. Om jag inte visste bättre skulle jag tro att det här är i själva verket är basen till den så älskade glassen. Drinken är enkel att göra och som med så mycket annat gör den sig extra bra i den heta solen. Jag byter namn på drinken bara. Till något ännu mer beskrivande. Trevlig helg.

7th Heaven – recept 1 drink
7 cl Southern Comfort
7 cl 7-up eller Sprite
juice från 1/2 lime

Fyll upp ett highballgals med massor av is. Slå över ingredienserna, rör om och servera. (Jag brukar ibland sticka ner en piggelin i drinken).

7th heaven

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.