Aperol Spritz – panta rei, allt flyter

Behöver en evig förändring av vår värld betyda att allting förändras? Förändringen i sig själv upphör ju inte, den pågår, den förändrar och torde således vara densamma. Just en förändring. En tanke i sig själv slutar aldrig att tänka, en kärlek kan inte bara dö. Kanske bör man inte skrämmas av förändringen, denna naturliga del av livet, utan istället söka sig mot den punkt i nuet, som är stundens sanning.
Den ständiga förändringen gör dock sökandet efter denna mittpunkt så ansträngande. Hela tiden förändras materian man befinner sig i och de verktyg som står till buds i sökandet är begränsade till den magkänsla man har och de erfarenheter man besitter. Något tillåts styra och sökandet fortsätter mot den punkt där man bara vill slå sig till ro och vara. Den kanske svåraste frågan är hur man ska finna sig själv. När allting omkring förändras och allt man tror sig veta verkar tillfälligt…

Allt flyter. Så även Aperol Spritz. Jag har fått lära mig att göra Aperol Spritz utan sodavatten. Jag tycker den blir helt klart bäst så. Sodavattnet kan man spara till dagen efter. En skiva apelsin ska finnas där också. Även om det råder delade meningar om just den.

Aperol Spritz – recept 1 drink
1 del Aperol
2 delar Champagne/Prosecco
rikligt med is
(1 skiva apelsin)

Fyll upp ett flöjtglas med is, slå över ingredienserna. Rör om försiktigt och servera omedelbart. (Garnera helst inte med en skiva apelsin).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.