Aviation – fredagsdrinken

När man går upp tidigt och har en känsla om att det här kommer gå bra… Skulle blåsa ”glassfärer” av isomalt idag. Det sket sig ganska så kapitalt kan jag säga. Det närmaste sfär jag kom var brännblåsorna på handen. Satan i gatan vad socker är varmt i flytande form. Nästan som fransk gratinerad löksoppa – det absolut hetaste ämne på denna jord – har jag hört.

Nåja, man kan inte lyckas i jämt. Isomaltcylindern blev ok i varje fall, den kan jag ju alltid hitta på något med. Man kan kasta in chokladluft i den. Något ska vi nog hitta på. Experimentsnabbsfärerna däremot gick sådär. Det verkar svårt att ta genvägar med sfärer, då det egentligen inte är särskilt knepigt eller jobbigt med ”vanliga” sfärer, så var ju den genvägen överflödig redan från början. Ibland har man otur när man tänker. Man lär sig.

Bröden jag bakade blev bra i varje fall och ikväll ställer jag fram en favoritsås på bordet. Sen har jag ju fredagsdrinken att ta revansch på också. Det blir en riktig klassiker. En aviation, en spritig historia på gin, citronjuice, maraschino och viollikör. Lite Karlstein över den här. Jag gillar den!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.