Pink October – fredagsdrinken

den

Då jag stod och provade en ny efterrättsidé slog det mig att mango och Campari är en väldigt bra kombo. Jag vet inte varför jag inte tänkt på det tidigare. Jag är ju ganska förtjust i både mango och Campari, konstigt att deras vägar inte mötts tidigare. Mangons syra och sötma ihop med det lite steniga beskan i Camparin blir bra. Istället för en vanlig sockerlag, smälter jag vit choklad i lite vatten med hackade tonkabönor och vispar upp med lecitin. Några droppar röd karamellfärg senare har vi ett rosa skum som med sin sötma ifrån chokladen får ersätta den vanliga sockerlagen. Tonkabönorna sätter sin prägel och gör allt ännu lite mer intressant.
Vill man inte göra sin egen mangopuré går det bra med en färdigköpt smoothie på mango.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.