Bloody smokin´ Mary – fredagsdrinken

Ytterligare en vecka har gått och mycket vatten har passerat under broarna. Ha ha, jag bara skämtar. Det har det visserligen, men nu ska ska vi prata fredagsdrink. Knappast vatten.
Idag tänkte jag göra en spännande variant på en klassiker och vattendelare. Vatten igen? Vad händer? Nåja, antingen så älskar man drinken eller så hatar man den.  Så är det. Ikväll nöjer jag mig med att flirta med de som redan gillar den. Jag tror att ni, ni som redan uppskattar kommer att sluka den. Drinken är vacker att titta på i varje fall. Matig. Somliga menar att den kan ersätta en hel middag och jag är benägen att hålla med. Att öl räknas som mat visste jag ju sedan tidigare. Idag slår jag två flugor i en smäll och ersätter förrätten.
Jag fick nyligen frågan om varför jag valde att göra så och inte si. Det handlade om mat. För att jag inte vill vara som alla andra svarade jag. Vill jag inte det? Eller var det bara för att mitt sätt är godare? Jag tror nog mer på det senare. Personligen har jag nog aldrig haft någon strävan efter att vara unik egentligen, men jag gillar att säga att jag har det. Att visa att jag inte gett upp drömmen, tankarna eller vad det nu kan vara. Jag tror vi alla mår bra av att sträva efter något. Trist vore det annars. Innan jag bestämt mig för mitt mål siktar jag på en riktigt schyst fredagsdrink. Efter den kanske funderingarna har klarnat?
Kvällens drink är en rökt Bloody Mary. En Bloody Smokin´ Mary om man så vill. Till er som inte precis slutade läsa vill jag önska en trevlig kväll. Ni andra kan fortsätta blanda friskt med skogsstjärna och fruktsoda. Vill ni överraska eller variera så är mitt tips att kasta ner en skiva citron och lite is. Det är det lilla som gör det. Så, nu har jag varit dryg nog. Ha en trevlig helg!

Bloody smoki´n Mary – recept 1 drink
4-6 cl vodka
1/2 pressad citron
ca 1,5 dl tomatjuice av bra kvalité
3 stänk worcEsthershiresås
1/2 tsk Srirachasås
1 krm sellerisalt
1 stav stjälkselleri
svartpeppar och några stänk tabasco, en citronklyfta på toppen

Blanda samtliga ingredienser i en shaker. Starta sedan en smoke gun med valfria rökspån. Led ner röken i shakern. Fyll upp med rök och täck snabbt med gladpack. Låt stå i några minuter och rör sedan om.
Häll upp rejält med is ett glas och slå sedan över drinken ned i glaset. Garnera enligt egen smak eller förslagen ovan.

 polyscience smoke gun

bloody mary

Bloody smokin´Mary

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.