Margarita på en flygplats – fredagsdrinken

Idag blir det till att ut och flyga igen. Ny matträff med obittra kockar. Vi, jag och Sofia far inte så långt. Till Umeå bara. Nästgårds. En timme med flyg, eller en lång natt med bil. Det beror på hur man ser det, eller hur man väljer. Vi bilade faktiskt förbi Umeå redan i somras. Den gången stannade vi inte till, vi var bara på genomresa. Umeås mest strålande medborgare hade dessutom fått för sig att resa bort, så vi fann just inte någon anledning till att stanna. Vad skulle vi göra där? Ligga på torg eller dricka rosé och sol på en parkbänk blir liksom inte samma sak utan. Vi tog istället några varv runt de alla cirkulationsplatserna och drog vidare.
Denna helg hoppas vi hinna med lite av varje och sol vore verkligen på sin plats. Vi håller tummarna att Umeå ska visa upp sig från sin bästa sida även denna gång. Vad vi ska laga för mat kan jag i skrivande stund inte avslöja, det är fortfarande en hemlighet. Vi lagar mat i grupper om tre och roterar personer i grupperna mellan rätterna. Sex rätter blir det i varje fall och jag ska äta och njuta av bara den. Resultatet kommer såklart att presenteras i ett senare inlägg.
Fredagsdrinken idag blir en Margarita. Idag är det inte jag som gjort den, men bartendern på flygplatsen ska få tydliga instruktioner. Nej, förresten. Det får han inte alls. Jag gillar smakvariationer och att bli överraskad. Allt behöver inte smaka Karlstein. Jag beställer och håller tummarna att den blir bra istället. Jag gör min Margarita som nedan. Ha en trevlig helg!

Margarita – recept 1 drink
3 delar tequila
2 delar Triple sec eller Cointreau
1 del lime juice

Blanda ingredienserna i en shaker med is. Dra en limeskiva över glasets kant. Doppa sedan toppen av glaset försiktigt i salt för den frostade looken. Garnera med en limeklyfta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *