Blueberry Hill -fredagsdrinken

Man kan sitta hemma och känna att fredagen inte riktigt kommer igång. Drinken är serverad och matstöket har startat. Allt finns där, men ändå är det något som saknas.  Min fru? Nä, hon är också här. Mitt emot. Sonen är hemma. Vinet? Har jag glömt att lufta? Nä, redan gjort. Snart slår det mig. Musiken. Vad har jag gjort av musiken?
Jag slutar aldrig att förvånas över hur mycket jag behöver musik. Den kan vara lika irriterande som bra. Den kan forma hur jag känner och kan få mig att göra saker jag annars inte skulle ha gjort. Den får mig att känna mer, den ger mig gåshud och får mig att dansa. Den framkallar tårar och förstärker känslor. Musiken är som kärleken och drogen – beroendeframkallande.
Så hur kan jag ibland glömma bort den?
Idag hade det nästan känts självklart, med tanke på drinkens namn att spela Blueberry Hill med Fats Domino. Jag gjorde det först, men den kändes mossig och förde mest tankarna till karaoke på en lokalsylta. Det är fredag och då vill man ha något stort och renproducerat.
Jag har ju gett upp äpple för en tid nu, men jag kan ändå inte släppa skogen helt. Blåbären gör denna drink lite sötsyrlig och jag tänker att den med fördel kan serveras till den som efter maten vill ha något mer, men ännu inte är så sugen på efterrätt.

Blueberry Hill

Blueberry Hill

Antal personer: 2 drinkar

Ingredienser

  • 100 g blåbär (helst de små svenska)
  • 4 cl citronjuice (färskpressad)
  • 10 myntablad
  • 12 cl gin
  • 4 cl sockerlag (1/1)
  • ginger ale

Gör så här

  • Kör blåbär, citronjuice, gin, sockerlag och myntablad i en mixer.
  • Fyll upp ett glas med is. Slå över det som mixats och toppa upp med ginger ale.
  • (Denna drink är god även utan gin och därför perfekt vid en servering där någon vill ha ett alkoholfritt alternativ).
https://karlstein.nu/blueberry-hill-fredagsdrinken/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *