Boulevardier cocktail – fredagsdrinken

Jag vet hur jäktigt det är i dessa dagar. Därför bestämde jag att vi utgår ifrån ingredienserna i förra veckans Negroni. Har ni inte exakt den vermouthen eller den röda bittern går det givetvis också bra med Campari och en mer klassisk söt röd vermouth. Det borde dock finnas några skvättar kvar?

Laguppställning i denna fredagsdrink ändras visserligen, men det är bara marginellt. Ginen hamnar på avbytarbänken och in skrinnar istället en ruffigare bourbon. Vips så har man förvandlat klassikern Negroni till en Boulevardier.

Fotot är från i våras. Sofia fick en idé om att hon absolut ville bli fotad på taket med en cocktail. Hon får sådana idéer ibland. Det är på gott och ont, men aldrig tråkigt. Grannarna bara skakar på huvudet. Jag minns en annan gång, vi blev uppringda och inbjudna på tårta. Jag fick vänligt avböja med argumentet att jag ju precis blivit upplurad på taket för en drink. Det fanns inte en tanke på att minsann stiga ned förrän den var slut. I andra sidan av tråden hördes ett skratt:
-”Bättre bortförklaring kunde du väl ha kommit på?”
-”Gå till köksfönstret och titta själv om du inte tror mig!”
Skrattet ljöd nu ännu högre.

När bilden togs hade vi precis kickat igång uterummet för säsongen. Det är den bästa tiden och är precis vad man längtar tillbaka till nu. Hur Sofia kunde vilja gå ut var förmodligen bara för att det är så skönt att komma in igen. Men som sagt, man har aldrig tråkigt i varje fall. Släng ut klassen och kom hem nu! Jag är sugen på att höra fler av dina galna idéer. Vi har en lång ledighet framför oss då vi kan förverkliga dem.

Boulevardier cocktail – fredagsdrinken

Boulevardier tillskrivs författaren Erskine Gwynne, grundaren av den Parisbaserade tidningen Boulevardier. Om Negroni är krispig och lite slät så är Boulevardier mer höstig och långsamt fängslande. Det sötbittra i samspelet mellan vermouth och röd bitter finns förstås kvar, men en bourbon eller rågwhisky skänker ett djup som saknades innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.