Chilifräst scampi på lévain

Om några minuter är det middag. Solen har visat sig mest hela dagen. Här har det badats, motionerats, solats och avnjutits sillunch med iskall dryck under markisen nere vid poolen. Det är sådana här dagar det gäller att njuta. Om man i den mörkaste av höstmånader åtminstone vet att man sög ut allt av de soliga dagarna på sommaren så inbillar jag mig att det känns lite bättre. Kanske inte, men det är åtminstone en bra ursäkt om man vill ligga kvar och slappa en stund till när någon föreslår att man ska städa verandan. Städning är för grådaskiga dagar när andra spelar sällskapsspel. Kanske är städning inte ens en aktivitet för sommaren? Jag vet inte. Jag hoppar gärna och lagar god mat istället.
Varma dagar kallar på lite lättare mat. Idag serverar jag en liten förrättstoast med chilifräst scampi. Som alltid på landet tillagas maten intill poolen. I handen finns ett glas, omkring mig släktingar och vänner. De stannar till där jag står och vi slänger några ord. Jag gillar att laga mat åt flera. Om en stund får vi sitta ned och bara ha trevligt. Familjen är samlad. Vår nu lite större familj. Så mysigt att ha dig med Troy.

Chilifräst scampi

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Daniel Johansson skriver:

  God kväll min matlagningsidol !

  Sommaren har ju förhoppningsvis många kvällar kvar, och jag vill utnyttja dessa vid min stekhäll , kan du fläska till med ett par grymma idee`r på hur man kan trolla till det på denna sällskapliga matlagningsplats. ( din Bookmaker har jag kopierat.. grymt, scampi, skaldjurspaella likaså…)
  tack på förhand
  Daniel Hjohansson

  1. Thomas skriver:

   Jag tycker du ska prova musslorna med kokos. Låter lite fel i vissa öron, men de är magiskt bra, även om man som jag inte är något jättefan av kokos.
   Stora flamberade pannkakor, med nyplockade bär och glass brukar göra succé.
   Stora plattfiskar som piggvar, doppade i mjöl och stekta i smör är också imponerande.
   Quesadillas som man snittar upp och käkar som förrätt eller nattamat med en kall öl är aldrig fel.
   Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.