Idag är fredagsdrinken av det lite enklare slaget. Kanske inte drinken i sig, men idag finns ingen införskaffad rekvisita, inget fototält eller redigerare att tillgå. Jo förresten. Rekvisitan, eller kanske mer omgivningen, är helt fantastisk. Det är Sveriges kanske vackraste miljö jag talar om. Vi befinner oss ganska långt österut i den mellersta delen av Stockholms skärgård. Här smeker ljummen skärgårdsbris. Tärnorna skriker och havsviken ligger krusig. Njutholmen, (vissa envisas med att kalla den Njudholmen), är en ö känd för sin goda mat och dryck. Här är allt så svårt gott att det fullständigt sjunger i gomseglet. Klockren mat och dryck passerar oss revy. Det råder matlagningscirkus. Vi trummar hela tiden på med nya rätter och glasen står ständigt immiga. Jag tycks aldrig bli mätt. Allt sker i sin enkelhet. Precis som sig bör. Det är en helt vanlig dag mitt i livet och det är inte jobbigt alls nu. Är magen glad är själen glad.
Nä, men se där!
”Där i sundet kommer ju en gammal kutter tuffandes och Ankarlund står där ståtlig med sin pipa och vegahatt…”
Lumumba – fredagsdrinken
Ingredienser
- 6 cl brandy alt. cognac
- 1,2 dl chokladdryck (gärna Pucko)
- 3 msk vispad grädde
- 0,5 msk riven choklad
Gör så här
- Värm upp chokladdrycken. Blanda med brandyn i ett rödvinsglas. Toppa med den vispade grädden och riven choklad.