För ett tag sedan; alldeles för länge sedan, var vi hemma hos P&J, några vänner här i Tyresö. Vi hade otroligt roligt den kvällen. Det var en av de där första vår- och försommarkvällarna när de äntligen var bekvämt att sitta ute och ta fördrinken direkt vid grillen. På grund av temperaturen valde vi att gå in och äta själva middagen, men det gjorde inget. Kvällen var ändå så där strålande ljus och inne bjöds det på varm cheddarsås till hamburgarna.
Hur som helst. Utöver den underbara ostsåsen är det nog ändå fördrinken som jag inte kan släppa. Den har dröjt sig kvar och det är snarast ett under att den inte kommit upp här tidigare. Jag trodde först att det var en chilimojito, men enligt receptet var det en chilicaipirinha. Då caipirinha görs på cachaça och kvällens drink byggs på ljus rom väljer jag istället att kalla den för mojito. Chilimojito. För att gröna upp och våra till det tillsätter jag även lite mynta och då är vi snart bara någon centimeter chili ifrån originalmojiton.
Ja, just det. Skål och grattis Erika du fyller ju år idag.
Chilimojito – recept 1 drink
1 cm röd chili (utan kärnor)
1/2 lime (skuren i klyftor som sedan delats i tre
6 mynta blad
4-6 cl ljus rom
6 cl sockerlag (lika delar socker som vatten)
fyll upp med sodavatten
Finhacka chilin. Ha ned den i en shaker. Dela limen i små bitar och lägg ned med chilin. Ha i myntabladen.
Krossa sedan ingredienserna med en muddler.
Varva ett lågt, lite vidare drinkglas med krossad is och chiliblandningen. Ha sedan ned sockerlagen och fyll upp med sodavatten. Garnera som ni vill.