Christmas Bee’s Knees – fredagsdrinken

När alla adventsfirare sitter i soffan och glöggen flödat oavbrutet sedan kl. 14. Fånga då upp intresset med denna enkla cocktail där vi tagit en klassiker – Bee’s Knees – och egentligen bara tillsätt saffran och lite äggvita. Det senare mer för utseende och konsistens snarare än smak.

Christmas Bee’s Knees är bra. Räkna ut antalet cocktails som ska fram. Häll ned rätt mängd ingredienser i en sifon och ställ in i kylen några timmar innan. Tryck i antal gräddpatroner efter mängd när det är dags så kan ni spruta ut denna cocktail portionsvis vartefter sällskapen börjar rulla in. Christmas Bee’s Knees är inte svår, knappast omständig, icke omöjlig och helt görbar. Så glöm ursäkerna – ett glöggkalas med Blossa årgångsglögg, peppisar och ädelost på tub i fokus är så 2010. Med en sifon slipper ni till och med tennisarmbågen.

Om nu någon mot all förmodan inte uppskattar saffran så går det bra att göra samma cocktail utan. Då får man, kanske inte helt oväntat, en helt reguljär flight med en Bee’s Knees, med skum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.