Club Sandwich – ett värdigt avslut på helgen

Söndag och tid för en riktig klassiker. Club sandwich. Eller clubhouse sandwich om man så vill. På söndagar finns det tid att lägga lite extra tid på maten. Det är alltid kul att göra en riktig klassiker till lunch, brunch eller eftermiddagssnack. Inte sjutton ska man behöva vänta till middagen med att laga något roligt. Dina smaklökar förtjänar något bättre och tidigare. Man kan tycka vad man vill om det amerikanska köket, men det där med mackor kan de. Det finns ju en anledning till att den har blivit just en klassiker. Club sandwichen. Vill man, kan man servera den med pommes frites eller en nyttigare sallad.
Club sandwich består i grunden av tre skivor rostat bröd, grillad eller stekt kalkonfilé, bacon, sallad och tomat. Jag lägger dessutom till saltgurka, koriander, ost, majonnäs och lite rödlök. Snåla inte på majonnäsen, en club sandwich ska vara riktigt juicy och svår att äta. Man ska bli kladdig, det hör liksom till. Använd bestick om du vill. Torr smörgås gör ingen glad. Ska det göras så ska det göras ordentligt. Brödet får med fördel vara av det lite grövre slaget. Snåla inte med ingredienserna, fyll upp lagren ordentligt och tryck ihop. Två spett håller ihop halvorna. Dela din club sandwich i två bitar på diagonalen så att innehållet blottas vid servering.

Club sandwich – recept 4 personer
12 skivor grövre rostbröd
400 g grillad eller stekt kalkonfilé
4 skivor smältost av cheddar eller emmentalertyp
1 pkt bacon (knaperstekt)
saltgurka i skivor
16 körsbärstomater (finhackade)
1 rödlök (hackad)
ca 2 dl majonnäs (Hellmans)
isberssallad (strimlad)
1/2 kruka koriander (hackad)

Grilla eller stek kalkonfilen. Lägg på osten när kalkonfilén vänts för sista gången. Stek baconen och låt sedan rinna av något ovanpå papper. Låt vila och svalna något.
Rosta brödet och bred sedan på med majonnäs när skivorna har svalnat. Dela kalkonfilén i tunna skivor och bygg upp din club sandwich med bröd och sallad i botten. För resten av ingredienserna finns det ingen rätt ordning. Se bara till att inte glömma något. Det här är onyttigt, fett och salt, men upplevs nästan nyttigt och är otroligt gott. Precis något man vill ha så här en söndag för att avsluta helgen med värdighet.

club sandwich

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.