Cosmopolitan bubbles – fredagsdrinken

Jag gillar Cosmopolitan. Säger du tjejdrink? Kom igen nu, hem och knäpp en långburk vetja. Slår vad om att du kallar vin för saft också? Öldrickare och antivinkampanjare får säga vad de vill. Ja, jag kollade även på någon säsong av Sex and the City. Med en TV-apparat i första lägenheten, vad hade man för val? TV:n, en sådan där i mörkbrun träimitation som behövde värmas upp i en kvart, för att sedan startas upp med en rejäl jäkla dagsedel mot överstycket.

-”Älskling, värmer du upp TV:n? Jag tänkte se en grej som börjar klockan åtta!”

Ville man inte kolla på TV kunde valet en vardagskväll falla på att knäppa på datorskärmen. Tänk att få se (och höra) när 56kbps-modemet tankade ner musik från Napster. Tjohoo! Fram med popcornen. Tvättmaskins-TV för vuxna. Nä, man hade nog inte så mycket val. Sex and the City följt av Silikon med Gry Forsell. Med lite tur kunde man i sena Silikon få tips om det senaste syndiga på Golden Rose. Så såg TV-utbudet ut, åtminstone om man tröttnat på statliga Sverkers locklyft och pysmerande:

-”Ska det vara på det här viset? Är det här vad man kan förvänta sig?”

Kanske var det en samhällstjänst som gjordes, men jag blir trött bara av att tänka på det. Känslan av att ständigt behöva utbildas istället för att underhållas. Dessutom var det väldigt dåligt med drinktips från Sverker. I den amerikanska såpan kom man åtminstone i kontakt med då exotiska drinkar som Cosmopolitan. Denna USA:s svar på vargtass. Inte undra på att Sex and the City ändå kändes överkomligt. Nedsjunkna, där i den ärvda 70-talssoffan med det vinröda slappa överdraget vi inhandlat på postorder. Sex and the City måste varit en flykt. En tröttsam sådan, men ändå.

Cosmopolitan är en skön drink, men visst är den slapp. Utstrålning som en kommunalpolitiker, pålitlig men beige. Lite som Sverker. Överblommad och platt. Cosmopolitan behöver ryckas upp. Idag provar jag därför att lägga en skumtopp på. Jag vet inte hur särskilt mycket det gör för smaken, men skummet är himla härligt i munnen och ser bra ut på bild. Det gillar vi. Dags att prova nya skummaskinen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.