Cuba Libre 2.0 – fredagsdrinken

Här kommer en efterfrågad lite enklare drink. En alla kan göra hemma utan specialgrejer. Den är också så retsamt god och publikfriande att jag rekommenderar att man gör en hel batch på en gång.

Det var så här Cuba Libre var tänkt att serveras från början. Vi har blivit lurade. Cuba Libre, en gentrifiering av rom och cola, är i sitt originalutförande inte illa, bara fullständigt jättetråkigt. Tänk efter, vilken vuxen med självrespekt och tro på mänskligheten bygger drinkar på läsk? Banalitetens myllrande bubblor hör inte hemma i en cocktail. Groggarnas tid är över. En fattig skvätt rom och en sorglig limeklyfta gör ingen skillnad. Det är fortfarande bara spetsad läsk.

Cuba Libre 2.0 är perfekt att ta fram när det inte är läge för flammande drinkar, lokomotivskak eller trikolorcocktails i färglada nivåer. Det behöver dock inte vara svårt för att bli gott. Proportionerna är enkla att lägga på minnet. 2-3-4. Ned med de väl kylda ingredienserna i en extra stor pipflaska och vänd den några gånger. Ut med en rad kylda shotsglas, fatta pipflaskan och gå över alla glas. Sedan är det bara att springa runt och leka kull vartefter de små glasen sinar. Ryck flaskan före någon annan så blir du garanterat den mest uppskattade personen på festen. Ska det mysas lite extra eller är det inte fint nog att servera shots går den lika bra att servera med klar is i ett cocktailglas.

Cuba Libre 2.0 – historiens kanske enklaste fredagsdrink.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.