Earl Grey Martini – fredagsdrinken

Vi har blivit ganska bra på att komma iväg på minisemestrar; weekends. De flesta av Europas ”större” turiststäder har verkats av. Paris, London, Prag, Rom och Berlin med flera. Vi drar iväg, kör turistgrejen, äter och dricker gott. I slutet av varje resa brukar vi ha ganska bra koll på hur städernas olika stråk går. Några favoritställen är nyligen stjärnbelönade Sazasu i Prag med sin tempurasushi, eller TV-tornet för sina molekylära drinkar, La Tia Rica i Berlin med sin Cote de Beouf, gåsleverstället i Paris som jag bara minns var det ligger, HBTQ-restaurangen Balans i Soho London, som bjuder på en underbar Camel toe. I Rom äter man helst ostron i bistromiljö precis vid Piazza di Trevi. I Göteborg hamnar vi alltid på favoriten Toso, någon gång har det lyxats på Michelinkrogen Upper House. Latinogrejen på Barabicu är svår att vara utan. Umeå längtar man alltid hem till. Här börjar man med en drink på Open/Closed, sen vandrar man vidare till Rex eller den riktigt sköna Köksbaren. (Ha ha! Rex ville till och med ha dit mig på anställningsintervju en gång). I Karlstad går man på Br. Olssons elektriska. Jag kan nämna flera restauranger i varje stad vi varit och som jag varmt kan rekommendera.
Igår var vi på ett event i centrala Stockholm, där min syster presenterade Nordinary, ett samarbete mellan influencers med några av Sveriges största bloggare. Vi tog oss dit via en omväg, hittade knappt in och under hela kvällen undrade vi var vi egentligen hade hamnat. Geografiskt alltså. Efteråt skulle vi gå vidare , men visste inte riktigt vart. Det löste sig snart. Vi tog bara vara på de tips vi fått av en norrlänning. Min poäng; hur sjutton har vi tänkt?
Så idag. För att starta helgen med en BANG! Stannar vi hemma och lagar mat. Innan dess en riktigt skön fredagsdrink med rötter i Hongkong. Earl Grey Martini är en fantastiskt drink med molekylära inslag. Vodka citron, skakas med Cointreau, lime, grape, citron och fläder. På ytan flyter Earl Grey-kaviar och allt avslutas med en stolt topp av Earl grey-skum.
Det blir sällan illa hemma, men visst sjutton ska vi ta oss in till stan oftare. Låt det bli ett löfte. Nu när norrlänningen är deltidsstockholmare kanske det kan ske oftare. Med mer inspiration blir det också bättre hemma.

“I like to have a martini, two at the very most.
After three I’m under the table, after four I’m under my host.”
Dorothy Parker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.