Flaming Hot Liquid Pie – fredagsdrinken

Vaknade på riktigt bra humör idag. Uträttade lite saker igår som jag helst hade fått gjort för några veckor sedan. Ibland räcker tiden bara inte till. Det känns lite som att jag kommit in lite i ett höstmood. När sommaren inte bjuder till kan jag lika gärna få gå in och göra allt bra inomhus istället. Sluta försöka om du ändå inte kan! Har du inte lyckats på två månader, så kommer det antagligen inte gå bättre om du försöker ännu en gång.
Ändå är det ganska mysigt idag. Jag är nog mest sur för att den drink jag skulle fota kräver ett annat sken. Visst kan jag avvakta och fota senare ikväll, men risken är då att blir så god att jag provsmakat för många gånger och sen blir det bara skit med fotandet ändå. Dessutom vill jag ta helg. Lägga fotandet bakom mig och bara njuta av kvällen.

Ikväll tänker jag göra en variant på en av mina absolut bästa drinkidéer. Det är en riktig höstdrink. Minns ni Hot Liquid Pie? En värmande drink på rombas med fireball och äppelöl? Istället för att blanda ned rommen i drinken med övriga ingredienser, tänkte jag ställa ned den i den heta äppelölen med fireball i ett shotsglas. Sen får allt omges av en skön skumtopp på vaniljsockerlag som jag pytsar ut genom sifonen. Sockerlagstoppen går jag över med en brännare samtidigt som rommen får antändas. Förhoppningen är att rommen (och brännaren) ska färga sockerlagsskummet och mig grillade marshmallows till min ”Pie”. Idén är riktigt bra på pappret. Nu återstår bara att se om det också fungerar i verkligheten. Då solen ihärdigt bestämt sig för återigen försöka får jag som sagt vänta i några timmar. Tick tack, tick tack…

Flaming Hot Liquid Pie – fredagsdrinken

Kategori: fredagsdrinken, rom

Flaming Hot Liquid Pie – fredagsdrinken

Ingredienser

  Flaming Hot Liquid Pie
 • 8 cl fireball whisky
 • 10 cl mörk rom
 • ca 1-3 dl äppelöl (Lindemans Apple)
 • 1 cm chili av valfri sort
  Vaniljsockerlag
 • 2 dl vatten
 • 1 dl strösocker
 • 1 dl rårörssocker
 • 1/2 vaniljstång
 • 40 g proespuma cold (Sosa)
 • 2 gräddpatroner

Gör så här

 • Börja med sockerlagen. Koka ihop allt socker, vatten och den urkärnade vaniljstången. Låt svalna av. Mixa sedan med proespuma och sila ned i en sifon. Tryck i en gräddpatron och kyl i minst 2h. Precis innan servering, tryck i en gräddpatron till!
 • Skär en chilifrukt i två bitar som är ca 10mm höga. Ställ dem i botten av ett glas.
 • Blanda äppelöl och fireball i en kastrull. Värm upp till 50-55°C.
 • Lägg chilifrukten i botten av en tumlare och placera shotsglaset ovanpå chilin. Fyll upp shotsglaset med rom. Häll sedan den varma blandningen runt shotsglaset. Tryck ut sockerlagen ur sifonen runt shotsglaset. Värm på med en brännare. Sockerlagen får gärna karamelliseras något. Rommen får gärna fatta eld.
https://karlstein.nu/flaming-hot-liquid-pie-fredagsdrinken/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *