Idag serverar jag en lite annorlunda fredagsdrink. Ruskvädret tidigare under dagen behöver en motvikt.
Denna fredagsdrink kommer i två versioner och kan serveras lite friskare kall eller som en varmare höstmustig historia. Jag tänker flytande äppelpaj – Liquid pie. Inte för söt inte för sur.
Idag blir det självklart den varma versionen. Den kalla grädden mot läpparna och med den värmande basen straxt därefter. -Ah, underbart! Att solen just nu lyser igen bortser vi ifrån. Soldrinkarnas tid är förbi. Så är det.
Liquid pie – recept (1 drink)
4 cl fireball whisky
3 cl mörk rom
ca 1-2 dl äppelöl (Lindemans Apple)
(Vispad grädde och kanel i den varma versionen).
(Kanelstång och kaffebönor att garnera med i den varma versionen)
Liquid Pie Cold
Fyll upp ett drinkglas till 3/4 med is. Blanda ner fireball och rom. Fyll upp med äppelöl.
Hot Liquid Pie
Blanda alla ingredienser utom grädde och kanel i en liten kastrull. Värm upp till ca 50 grader.
Slå över i stadiga whiskyglas, toppa med vispad grädde och lite kanel. Garnera gärna med en kanelstång och kaffebönor.