Gala Delicious – fredagsdrinken

Det börjar dra ihop sig till nyår. Vi var och handlade det viktigaste idag, så imorgon kan vi börja att förbereda i lugn och ro. Det känns skönt avslappnat faktiskt. Vi blir som så ofta en brokig skara på mellan 10-15 personer, ibland är vi hos grannarna gången efter här hemma. Det serveras en god men enkel middag. Inga direkta krusiduller, bara vällagat och fyrverkerigott. Såklart. Vi inleder med ceviche, går vidare med oxfilé sous vide, en flamberad grönpepparsås och klassisk potatisgratäng. Avslutar gör vi med den mörkaste och nougatigaste av chokladkakor.

Sedan återstår bara att fylla ut kvällen med drinkar, dans, kramar, hejarop och goda nyårsönskningar. Vi börjar lära oss…

Ikväll blir det lite mer pillrigt, till familjens stora glädje serveras en riktig Karlsteinklassiker. Ostron Rockefeller. Några naturella ostron åker ned under tiden, med bubblor såklart. Det gäller att börja öva nu inför den stora finalen på söndag.

Som drinktips inför nyår vill jag tipsa om att skaffa ett rejält antal shotsglas. Visst kan man på rad stå och skaka tolv ståtliga fullhöjdcocktails om man tycker det är kul. Mer uppskattat blir det dock med mindre drinkar. På så sätt hinner man utforska fler smaker och chansen är större att alla hinner hitta sin favorit innan klockan slagit tolv. Är man många så är det här det rätta sättet enligt mig. Så fram med de många och små glasen, spänn shakermusklerna så rullar vi igång Thomaståget med en äppelhistoria. När vi ändå är på väg, föreslår jag att nästa stopp blir vid en sådan här. Men först en Gala Delicious!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.