Gambas al ajillo – favorit i ny miljö

Jag har inte skrivit på ett tag. Det har varit mycket. Men för det har jag inte dåligt samvete. Det var ju som sagt inte därför jag började med det här. Jag har ju lagat mat på min nya stekhäll. Mest hela tiden. Hittills har jag egentligen bara prövat gamla favoriter för att se hur dessa ter sig i ny miljö. Så här långt har det gått åt 8 rullar hushållspapper, 3 liter rapsolja och 6 kg gasol plus mat förstås. Men så är det när man lagar mat åt många eller åtminstone så att det räcker till många. I söndags lagade jag en rejäl omgång mat som räckte till både middagar och luncher en bra bit in i veckan. Bra jobbat! Det roligaste är nog faktiskt att få stå utomhus och slabba. Det gör inget om det stänker eller osar och än så länge har fru Sofia inte haft några invändningar att springa jojo mellan kök och trädgård för att leverera grejerna som behövs eller saknas ute i trädgården. Tack Sofia, även om det bara är övergående.

Som jag antydde har jag mest betat av gamla favoriter bl.a Gambas al ajillo med vitlöksbröd. Gissa om jag gick loss när 1,5L olja kokade med vitlök, chili och räkor i storleken 13/15 (per kg!). Kanske är det miljön, känslan, sommaren eller bara den iskalla ölen? Jag intalar mig i varje fall att det smakade mer äkta, mer Spanien och mer semester än tidigare. Med en dryg arbetsvecka kvar vill jag verkligen påstå att nedräkningen har börjat. Er andra som redan tjuvstartat vill jag bara påminna om att sommarvädret på riktigt startar först i vecka 28. Förresten, jag vann året femkamp och tog hem en Chablies Premier Cru La Singulière – är den god? Jag har slagit vad med mig själv om hur länge jag lyckas lagra den. Fredag om en vecka?

Gambas al Ajillo – recept

Gambas al Ajillo

En kommentar Skriv kommentar

  1. Sara Johansson skriver:

    Mm låter gott! Alltid kul och intressant att läsa andras recept. Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.