Det finns tid för att blogga och det finns tid för att njuta i solen. Idag har det hunnits med lite av båda. Förrätten sveptes ned redan på eftermiddagen. Att knipa något litet tidigt är ett bra sätt att få övriga i familjen att hålla ut utan att de blir griniga och totalt oregerliga. De springer alltid runt så villrådigt utan mat i magen.
Nu är fredagsdrinken både uppe och nere och musslorna står nästan färdiga på hällen i uterummet. Tänk er en moules marinière med grädde, rökiga salta toner och tärningar av sidfläsk med grönt på toppen och ett jäkligt bra levainbröd. Precis. Magi.
För att få ut det mesta av solen på eftermiddagen satte jag mig ned med två gurkor och njöt av lite handarbete. Jag visste att det bodde en liten sykärring i mig. Resultat av knypplandet syns här i en Gin ’n tonic 2.0.
Det är plättlätt. Fläta ihop tunna skivor av gurka. Lyft ned nätet på ena sidan av ett tomt highballglas. Låt gurkan ligga kvar och vila lite över kanten på glaset. Fyll upp med is och sist er bästa gin och tonic. Klipp av överhängande gurka. Klyfta en skiva citron och gå över toppen med rosépeppar. Svartpeppar gör också underverk för smaken, men är inte alls lika snyggt. Rosé ska det vara! Det är tid nu!
Gin and tonic 2.0
Ingredienser
- 6 cl gin
- tonic att fylla upp med
- citron
- rosépeppar
- 1 gurka/glas att fläta med
Gör så här
- Fläta gurkan enligt instruktionerna i texten ovan. Vill den inte hålla ihop kan man lägga in det flätade arket i frysen i en kvart. Sedan går det lättare att få ned i glaset.
- Böj ned gurkan i glaset, rätta till den och tryck den mot glasets insida med något långt som handtaget på en träslev. Fyll upp med is, gin och tonic. Toppa med en klyfta citron och rosépeppar. Voila!