Grasecco – fredagsdrinken

Sista kvällen i Toscana. Eller dagen faktiskt. Det är inte kväll ännu, nu är det inte  läge att  springa i förväg. Som alltid när man har det bra går allt för snabbt och fort. Underbart är kort. Att man aldrig kan vänja sig. Nåja, vår tid här har varit underbar. Fantastiskt god mat och underbar dryck. Jag var ju en Chiantikille redan innan vi kom hit, men efter underbart varma kvällar i 1700-talsgazebon med levande ljus och otaliga flaskor av det vackert sträva vinet är jag nykär igen. Chianti är idébilden av vin.
Jag vet inte riktigt vad jag gillar bäst med Toscana. Är det maten, miljön, vinet eller råvarorna. Förmodligen kombinationen. Helt klart är det underbart att vakna upp varje morgon och veta att dagen rymmer nya smakupplevelser som i nuet får gårdagens fantastiska ögonblick att blekna, utan att man tänker på det och utan att de gamla minnena för förtas. Att få äta, dricka och dofta detta olivgröna landskap, med dess kullar och dalar är något jag unnar alla. Jag vill inte hem.
Förra veckan missade jag fredagsdrinken. Jag hade lite för mycket semester och glömde helt bort dagarna. Jag väger upp med att njuta lite extra av dagens drink som flirtar lite med Toscana och Italien. Jag  tänker en väl kyld Grasecco. En stor skvätt prosecco med en mycket mindre skvätt grappa barricata.
Ikväll blir det avslutningsmiddag och jag har laddat upp med 5 rejäla ”Bistecca Fiorentina”. Med råvarorna här är det närmast omöjligt att misslyckas. Salute!

Grasecco

Grasecco

Grasecco

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.