Chiligratinerad hummer med sällskap

Idag var det skolavslutning. Efter en heldag med Eyvind frågade jag vad han helst ville ha för middag. Svaret kom snabbt och koncist: -”Hummer!” Och så blev det. Sofias favoritvariant är chiligratinerad hummer, så chiligratinerad hummer fick det bli. En hummer per person är fortfarande inte en middag, så vi drygade ut med några grillade rödräkor. Jag börjar tycka riktigt bra om den ”nya” räkan. Glöm dock inte bort att skölja den rikligt med vattten, då den döljer en hel del sand. Man vet att skaldjurskvällen är lyckad då man efter middagen sitter kvar, sörplar på den sista skvätten bubbel, men ändå inser att det är värt att hämta ett nytt glas, då doften av skaldjur i glaset är alltför påträngande. Dryckestips till skaldjuren – Ernest Rapeneau – Champagne.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.