Grekisk dukning

Ikväll är kvällen före. Kvällen före kvällen när Sverige smiskar Finland i ishockey. Därför har min fru förberett med finsk dukning. -”Nej, jag baaara sääämtha!”
Imorgon är det grekiskt tema. Sofia har knepat och knåpat hela veckan. Jag har funnit lappar, skisser och halvdukade bord. Sofia insisterade på att köra en provdukning ikväll. Jag stretade emot. När jag lagar mat undviker jag helst att testlaga innan. Jag vet. Det låter urbota dumt, men jag är rädd att förlora känslan och fruktar att bara försöka efterlikna något jag gjort tidigare. Så här i efterhand var det kul att se Sofia leva upp, men det hade det ju samtidigt i uterummet varit mysigt att ha ett bord att sitta ner vid och bara leka fredag på.
Sofia har ju självklart konsulterat min syster. Från det hållet är det ju aldrig slut på idéer. Jag kan ju inte hålla med om att jag tycker att allt hon gör blir rätt och snyggt, men jag slutar aldrig att imponeras över hur hon lyckas få nya infall. Likt en frögurka skjuter hon ständigt nya skott så fort någon eller något ger henne stimulans. När Monica dessutom lyckas sälja in och presentera sina kreationer i rikets största morgontelevision, kan man ju inte göra annat än att luta sig tillbaka och vara stolt. Vad heter era syskon och vad sysslar de med? Är de på TV ofta?

grekisk dukning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.