Sopransång och screentryck av rödvin

Äntligen fredag igen. För några år sedan hade jag en tanke om att livet skulle vara så mycket trevligare om man slutade leva enbart för helgerna, accepterade vardagen för vad den är och levde upp hela veckan istället. Det fungerade i någon vecka sedan var bankkontot tömt. Tydligen fungerar det inte att leka nobelfest sju dagar i veckan. Dessutom är det jäkligt tungt att kliva upp och arbeta efter tre dagars champagneprovning i rad. Nu är vardagen nedgraderad till vad den är igen och jag lever för helgerna. Både plånbok och kropp mår bättre. Dessutom misstänker jag att personer som talar om att leva upp i veckorna missförstått allting, gör tvärtom och nedgraderar helgen istället? Bara en tanke. Livet kan inte vara en jämn väg, det måste finnas toppar och dalar. Tycker jag i varje fall.
Igår var vi på vårkonsert. Vår son och samtliga klasser i årskurs tre bjöd in till körsång och den årliga picknicken på den stora gräsängen utanför skolan. Fyra år i rad har vi suttit på den där ängen i kvällssolen och bara njutit av den stundande försommaren. Där har funnits bullar och kakor av alla dess sorter – drömmar, hallongrottor, pepparkakor och muffins. Enough is enough… Vi och några andra föräldrar bestämde oss redan för två år sedan att kommande år ta med en ostbricka och lite rödvin istället. Vuxenpicknick. År ett bangade samtliga föräldrar, men idén bekräftades detta år igen. Nästa gång ska vi… I år gjorde jag dock slag i saken och preppade en sportflaska med lite rödvin. Några höga kaffekoppar fick agera vinglas. Framme på filten dukade vi upp en rejäl ostbricka. När vi skulle sätta oss ner inser jag att sportflaskan har läckt ut i påsen och blöt ner det mesta av matsäcken. Eyvind tog hastigt sin saftflaska ur samma påse, drack lite och rullade den sedan mot sin ny vita skjorta och jeans. Ni vet, verkligen tryckte och rullade flaskan ordentligt mot sig, för att skapa ett fantasifullt screentryck på sina kläder. Så där som man jämt gör när man dricker saft. Mmmm – rödvinsfläckar.
Tror ni förresten att det var några andra föräldrar som höll sitt löfte, busade till det och tog med lite vin? Knappast. Där sitter vi med en son som har rödvinstryck över skjorta samt byxor och samtidigt högt basunerar ut:  -”Kolla mamma och pappa dricker vin. Mamma och pappa dricker vin!” Lite pinsamt var det, men vi vågade i varje fall. De andra saftochbullföräldrarna kunde ju sitta där skenheliga med kaksmulor runt munnen och ta sitt glas vin i baksolen när de kommit hem istället. Nåja, ett sådant missöde spelar liten roll eftersom vår son likt förbannat sjöng vackrast – Land of the silver birch. Förresten, på operan och på andra högkulturella institutioner, där dricker man champagne mest hela tiden. Så det så.
Jo, just det. Glömde nästan bort att detta är en matblogg. Det har inte blivit så mycket mat här de senaste veckorna, men jag har inte legat på latsidan. Jag håller på att göra en riktigt rolig grej, ett ”verktyg” som kan bjuda stora sällskap och som säkerligen kommer att finnas med i många inlägg framöver. Jag gissar på en premiär om knappt två veckor.
Vintips – Anselmo Mendes Alvarinho Contacto – ett riktigt piggelinvin till skaldjur eller bara salta pinnar!

Anselmo Mendes Alvarinho Contacto

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.