Hummer, snabbmat och en gourméskolad son

Här kommer antagligen veckans sista bidrag inom kategorien snabbmat. Hummer på porslinsfat. Det hela går snabbt. Tokfynda färsk hummer någonstans. Sikta på att få köpa ett antal som räcker till samtliga familjemedlemmar. Ett säkert tips! Det kan vara svårt då det ofta är urplockat. Spring förbi bolaget och ryck det första bubblet och flaska vin som har en räka under sig på informationsetiketten. Kom hem. Kyl det flytande så fort som möjligt i frysen. När det är lagom kallt är det dags att servera. Hasta upp de röda leddjuren på ett större fat, tänd några ljus, släng fram några nötknäppare och middagen är serverad. Klart. Hummer med dryck och värmeljus.
(Här kommer historien bakom. Igår efter träningen skulle jag in och handla snabbmiddag, en färdiggrillad kyckling på den lokala butiken. Till min förvåning stöter jag på två underbara romstinna honor vid disken. De klämtar: -”Ta mig, jag vet att du vill, du kan! Borde inte?” Jag tog dem. Jag hade inte haft något emot om de hade varit tre, men jag fick nöja mig med två.
Det kändes skönt direkt efteråt, men väl hemma igen hade jag dåligt samvete. Självförvållat. Det kändes inte rätt med familjen. Vi har ju barn. Vad håller jag på med?
Ny dag, jag måste gå vidare. Två honor duger inte. Eyvind är värd det bästa. Jag tar en vända förbi Mickes Fisk, där har de nykokt hummer. Färsk med stort F. Jag köpte Eyvinds hummer. Några skaldjurbakelser följde med i påsen. Väl betalad ringer Eyvind och påminner om klassfesten han ska på: -”Pappa, Leo är hemma med mig, vi tänkte att han kunde äta här hos oss, så går vi iväg tillsammans sedan.” Jag gick in igen och köpte två färdiga ost- och skinkpajer. (-Ha, jag och Sofia får varsin hummer, plus en halv. Vi håller tyst).
Jag följde instruktionen högst upp. Middagen löpte på som smort. Kocken ligger på plus hos frun. Av anledningen att hummer råkar vara Eyvinds favoritmat, såg jag till att städa undan hemma innan han kom hem. Inte ens självaste Mr Grissom hade kunnat spåra en mört i vårt kök, men här sitter jag nu och laddar upp bilder till bloggen. På hummer, med dagens datum. Min son står bredvid mig. Så fast! Han uttrycker: -”Har ni? Ätit hummer? Och jag fick? PAJ!? Jag ska maila farmor! Kocken är nere på minus igen)

Hummer på porslinsfat – Recept
3 färska humrar
1 stort porslinsfat
1 flaska bubbel
1 flaska vitt vin
2 Skaldjursbakelser
2 ost- och skinkpajer
värmeljus, lite musik gärna en brasa

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ibland kan det vara jävligt dumt att ha en blogg, så barnen ser vad man gör och vad man äter!
    Själv ska jag hitta på ännu en variant på fläskytterfilé, eftersom det är 14-åringens tur att bestämma maten.

    1. admin skriver:

      Det var roligare när nioåringen var fyra och ville prova på den lite mer avancerade maten. Han var inte så stor i maten då. Nu blir det dyrt, kul dock. Lycka till med middagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.