Jordgubbar med mjölk – fredagsdrinken

den

I dagens sommarvärme kunde jag inte undgå att tänka på jordgubbar med mjölk. Dessutom har jag varit så galet sugen på att ställa kameran i burst-mode medan jag helt sonika står och kastar ned jordgubbar i ett glas med mjölk. Det är riktigt rogivande. Alla borde prova någon gång. Ett tips är att ställa sig utomhus. Fläckarna på den svarta fotomattan blev helt klart knepigare än när jag körde samma lek med oliverna till Dry Martinin.

Visst. Det är lite efterrätt över mjölkdrinkar, men jag tänker att den här kan göra sig bra i solen så där på eftermiddagen när kroppen fått lite färg och skriker efter svalka och kolhydrater. Hur kan det vara så ansträngande att sola? Vilken tur att det är, då kan man känna sig riktigt nöjd efteråt. Sol är bra. Den ger D-vitamin.

I dagens fredagsdrink har jag precis som ofta utgått ifrån en smaksatt sockerlag. Idag åker jordgubbar ned i sockerlagen. Resten som behövs är bara is, vodka, mjölk och en shaker. Nu kanske någon tråkig människa med fördomar tänker Tippex med jordgubbe, men jag höjer fingret och tänker inte hålla med. Vodkans sötma går bra ihop med mjölk. Jordgubbar finns det väl ingen som ogillar? Tippex förresten? Finns det ens kvar, finns en marknad? Idag är det ju vara svårt att ens finna en penna när man behöver en. Tänk förresten vilken bortkastad talang det är att skriva snyggt. Attans att man skulle bli begåvad med just den färdigheten. Man kunde fått något annat istället. Att skriva snyggt idag har ju en helt annan betydelse än förr. Jag kan nästan sakna den där Parkerpennan ibland, men vad gör det när man har sol, mjölk och jordgubbar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.