Kanelbullekladdkaka – kanelbullens dag

Som jag nämnt tidigare är jag inte mycket för det här med ”dagar.” Jag äter kanelbullar närhelst jag känner för det och behöver således inte ha en speciell dag. Jag gillar att skapa mersmak i min vardag, men om någon annan stackare behöver en i kalendern avsatt dag för att unna sig, så tänker inte jag sätta mig på tvären och argumentera emot. Låt det då vara så. Dagen kan få vara kvar. Jag orkar dock inte vänta tills imorgon. Vill jag ha kanelbulle så gör jag mig några, men idag är det inte just kanelbullar jag är sugen på. Det blir inga. Istället gör jag något minst lika gott, men enklare. Ikväll bjuder jag på kanelbullekladdkaka. Den går snabbt att göra och är kladdig precis som en vanlig kladdkaka. Som till vanliga kanelbullar serverar jag kall fet mjölk. Gärna den där opastöriserade som man behöver skaka om innan den hälls upp och som ger riktigt sköna mjölkmustascher.
När jag tänker efter så kanske det inte är så dumt med temadagar ändå? De hjälper mig att få ändan ur vagnen någon dag tidigare och göra det där lilla extra som jag annars hade sparat till onsdagen, torsdagen, fredagen, lördagen och söndagen…

kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka – kanelbullens dag

Ingredienser

 • 175 g smör
 • 2,5 dl strösocker
 • 2 dl vetemjöl
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1,5 msk kanel
 • 1,5 tsk kardemumma
 • 2 krm salt
 • 3 ägg
 • Pärlsocker till garnering

Gör så här

 • Smält smöret och låt det sedan svalna något.
 • Blanda ned samtliga ingredienser i smöret. Enklast går det i en matberedare.
 • Smöra och bröa en form. Häll över smeten, garnera med lite pärlsocker och grädda i 200 grader i ugn i ca 15 minuter.
 • Bäst tror jag att kakan blir efter ett dygn i kyl, men jag vet inte? Jag har aldrig haft tid att vänta så länge.
https://karlstein.nu/kanelbullekladdkaka-kanelbullens-dag/

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Isflingan skriver:

  Såg detta recept på din systers blogg och sparade det direkt. När nu familjen ville ha kanelbullar men tiden inte räckte till får jag hoppas att den här kakan gör succé som ett substitut 🙂

  1. Thomas skriver:

   Jag tycker den fungerar utmärkt, inte bara som substitut. 😉 Hoppas familjen känner likadant. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *